Command-lines Command / del 2

# – octothorpe – siger til terminalen, at vi skriver en kommentar.

ctrl + r er en praktisk ting, du kan lave i terminalen, da kommandoen vil finde frem til tidligere historik i din terminal. r står for reverse. Du kommer i øvrigt ud af søgefeltet med ctrl + g eller ctrl +c

history gør det samme, men lister den i stedet.

ctrl + a lader dig gå tilbage til starten af din linje.

ctrl + e lader dig gå til enden af linjen

ln -s laver et linker/pointer, som bruger din originale fil som refference. Det kan især være en god idé, hvis du har en oprindelig fil, som du ønsker at dele med andre. I stedet for at dele den orginale fil, linker du til den.

ln -l viser en oversigt over filerne, og administratorrettighederne.

tail er en kommando, som viser de sidste 10 linjer af en fil. Skriv fx tail fil.txt

I mit tilfælde har jeg hentet de sidste 10 linjer af math.html som jeg har skrevet fra server til harddisk vha PyDoc-modulet.

poweroff afslutter computeren. Det samme gør kommandoen shutdown -h +minutter. Dvs at hvis du ønsker, at din computer skal slukke inden for et bestem interval skriver du fx shutdown -h +10 og din computer vil slukke om 10 minutter.

tabulator og som de unge bare kalder tab 😉 kan bruges i enden af et ord, hvor man er usikker på, hvordan afslutningen skal lyde. Det beskriver jeg ikke særligt godt med prøv fx at skrive pow + tabulator. Terminal afslutter nu med poweroff.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *