Er du blacklistet?

Får du tit at vide at dine emails ryger i andres spam-filtrer? Så er din ip-adresse måske blevet blacklisted.
Du kan med fordel finde ud af det på https://whatismyipaddress.com/blacklist-check som med det samme genkender din ip og giver dig status over, hvor mange af de 80 DNS-antispam lister, hvor dit ip er på listen. Du klikker bare på linket, og så viser det dig din status.

Og hvis du måske oven i købet kører en hjemmeside fra en delt server, er du måske især udsat for at din organisations mail ryger i spam-filtrene(det kan der være mange grunde til, og det er ikke nødvendigvis din hostingudbyders fejl). Du har måske oven i købet en dedikeret server, som dit site ligger på, men også her kan du være blevet blacklistet. Det kan der være mange årsager til(medarbejdere, der misbruger organisationens mails, DDOS angreb mv.

Hvis du vil finde din websides ip-adresse, kan du, i terminalen, nemt tilgå den ved at skrive:

dig minhjemmeside.dk

ip-adressen finder du i “answer section”.

ip-adresser er i øvrigt fuldt offentlige, men pga GDPR-politikker orker jeg ikke engang overveje om det er tilladt, at poste screenshots af proceduren. Så i dette eksempel får du intet screenshot med en snippet af kommandoen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *